De omgeving van Hara&ki

Hara&ki ligt in het Westerkwartier: een wereld met verschillende gezichten. Het Westerkwartier is een Gronings geheim met een verrassend veelzijdige natuur. Veenweiden, graslanden, akkers en kleine dorpen. Maar ook veenplassen, moerassen, poelen en bossen.

Flora en Fauna

De Lettelberter petten is een klein moerasbos aan de rand van het Leekstermeer. We zitten net op de grens van de provincie Groningen en Drenthe. Je kunt er een prachtige rondwandeling maken (2,5 km). De naam verwijst naar de zogenaamde ‘petgaten’ die ontstonden na vervening. Ze zijn nu vol gegroeid met bomen. Het natte veen werd destijds gedroogd. Deze legakkers zijn nu begroeid met riet, grasachtige bloemen, zegge en allerlei andere kruiden. Let op… ook de zeldzame paarse Rietorchis komt hier voor!

Seizoenen
S’winters heb je waterdichte schoenen of laarzen nodig en zomers moet je soms rekening houden met de muggen. Er bevindt zich een kijkhut om vogels te spotten over een kleine waterplas en een uitkijktoren die strekt over het Leekstermeer. Reeën spotten en soms een vos behoort ook tot de mogelijkheid.

Fietsroute 
Wat ook leuk is: je kunt hier prachtige fietsroutes maken. We zitten letterlijk aan een fiets knoop route. Het fietsknoop route bord staat 20 meter van ons vandaan! Echt het is een veelzijdig gebied met ook leuke kleine dorpjes zoals Lettelbert, Oostwold, Enumatil, Leek, Tolbert en Roden. Bij 5 van de 6 kun je lekker uiteten, overnachten. Ook zijn er supermarkten en leuke winkels om inkopen te doen.

Afstand met de stad Groningen

Met 30 minuten trappen op de pedalen ligt de stad Groningen binnen je bereik. Ook die route bevindt zich op het knooproute bord. Wil je Groningen liever per auto of bus doen? Dat kan ook. De bushalte bevindt zich vlakbij op de Hoofdstraat en met de auto ben je in 15 minuten in het centrum van Groningen.

Overnachten bij Hara & Ki
In de toekomst is er de mogelijkheid om ook bij ons te overnachten. Hara&ki sta caravan voor 1 a 2 personen.  Maar alleen voor hen die ‘echt’ terug naar zero willen. Geen luxe en TV. Wel een schoon bed, toilet en douche.

Kijk en ontdek wat deze Rust met je doet….

Warme groet,

Piet & Marietta

fullsizeoutput_125b

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: